Over Gera

Anders dan bij instrumentale lessen, zit er geen instrument tussen docent en leerling. Dat is het unieke van zanglessen: jij bent zelf het instrument! Wij gaan samen de interactie aan.

Naast een professionele aanpak vind ik het belangrijk dat er ook een persoonlijke “klik” is. Daarom stel ik mezelf graag voor. 

Mijn opleiding

Ik kan me niet herinneren dat ik niet zong. Toch startte ik mijn opleiding aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht met hoofdvak orgel. Daar ontdekte ik dat ik vocaal meer noten op mijn zang had en studeerde uiteindelijk af op hoofdvak zang en koordirectie.

Aan het Stedelijk Conservatorium in Zwolle vervolgde ik mijn zangstudie bij Cilly Dorhout om in 1985 mijn diploma Uitvoerend Musicus Solozang te behalen.

Omdat een zangstem onderhouden moet worden, heb ik na de afronding van mijn studie privélessen gevolgd bij Aafje Heynis, Cilly Dorhout en Pierre Mak. 

Alexandertechniek

Ik heb jaren lessen Alexandertechniek gevolgd. De Alexandertechniek leert je bewust te worden van je lichaamshouding en leert je je natuurlijke lichaamsgebruik te hervinden. Dit is van groot belang voor een goede stemontwikkeling. De opgedane kennis geef ik door in mijn eigen zanglessen.

Mijn werkervaring

Direct na mijn studie ben ik aangenomen bij het Groot Omroepkoor in Hilversum. Daarmee heb ik 20 jaar uitvoeringen mogen zingen onder leiding van wereldberoemde dirigenten en werden we begeleid door geweldige orkesten.

Deze periode heeft mij zoveel inspiratie op alle vlakken geboden, dat ik hier nog dagelijks uit kan putten in mijn rol als zangdocent en musicus.

Naast mijn werkzaamheden bij het Groot Omroepkoor was ik ook actief als zangdocent vanuit mijn eigen zangstudio. Na mijn vertrek bij het koor in 2005 heb ik mij volledig op het lesgeven toegelegd.

Van 2010 – 2014 ben ik tevens werkzaam geweest als zangdocent bij Het Klooster in Woerden, maar vanaf 2015 geef ik uitsluitend les vanuit  “Zangstudio Gera van Heezik-Douw”.

Zangstudio Gera van Heezik-Douw

Mijn zangstudio is een atelier waar we samen aan je zangstem schaven, kneden en kleuren zodat jouw eigen klank tot ontwikkeling komt.

Dit doen we aan de hand van klassieke liederen, opera, oratorium en musical.

Door mijn jarenlange ervaring in koorzang ben ik enkele jaren geleden een ensembleklas gestart. Hierin leer je dat samen zingen meer en anders is dan alleen zingen.

Kennis maken?

Neem de stap en maak een afspraak voor een vrijblijvende introductieles en maak daarin persoonlijk kennis met Zangstudio Gera van Heezik-Douw.